Mitsubishi XM Concept: met ruimte voor zeven

Mitsubishi laat op de Indonesia International Auto Show later deze maand de XM Concept zien. Deze compacte cross-over moet het stoere uiterlijk van een SUV met de praktische eigenschappen van een MPV combineren.

Mitsubishi heeft de eerste afbeelding van de XM Concept vrijgegeven. Dit studiemodel wordt volgende week voor het eerst getoond op de autoshow van Indonesië. De XM Concept is de voorbode van een compacte cross-over die later dit jaar in productie gaat. Of die auto, bijvoorbeeld als opvolger van de ASX, naar Nederland komt is nog niet bekend.

De naam XM is een samenvoeging van x-over en MPV en laat daarmee precies zien wat de auto is volgens Mitsubishi, een kruising tussen een SUV en een ruimte-auto. De grote bodemspeling en het praktische interieur met plaats voor zeven personen rechtvaardigen die claim. Het dashboard, waarvan we nog geen foto hebben, is breed opgezet om het ruimtelijke gevoel in het interieur te versterken.

Wat de XM Concept in ieder geval laat zien is het nieuwe familiegezicht van Mitsubishi, Dynamic Shield genaamd. In Nederland kennen we een eerste versie van dat specifieke ontwerp van grille en koplampen al min of meer van de Outlander. Het Dynamic Shield gaan we uiteindelijk op alle toekomstige SUV’s van Mitsubishi terug zien.

goldcar