Mitsubishi GT-PHEV Concept: volgende generatie plug-in hybride

4 jaar geleden presenteerde Mitsubishi de Outlander PHEV, een SUV met innovatieve aandrijflijn. Nu neemt Mitsubishi de volgende stap met de GT-PHEV Concept, de ‘volgende generatie’ plug-in hybride SUV.

Mitsubishi onthult over 2 weken op de autosalon in Parijs de GT-PHEV Concept. Dezelfde auto is eerder aangekondigd als ‘Ground Tourer Concept‘, een term die verwijst naar een SUV die op alle oppervlakken en onder alle weersomstandigheden z’n mannetje staat.

Met de GT-PHEV neemt Mitsubishi de volgende stap in Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV)-aandrijftechniek. Oorspronkelijk werd deze technologie in 2012 gepresenteerd in de Outlander om te komen tot een combinatie van emissieloos rijden, een groot bereik plus de prestaties en het gemak van een SUV.

De herontwikkelde PHEV-aandrijving in de nieuwe conceptcar kan volgens Mitsubishi 120 km elektrisch rijden. In hybride modus heeft de conceptcar een actieradius van 1.200 km. De twee motoren bij de achterwielen plus eentje vooraan leveren permanente vierwielaandrijving. Het batterijpakket heeft een hogere capaciteit dan weleer en de motoren zijn efficiënter.

Tegelijkertijd laat Mitsubishi met de GT-PHEV Concept de uitwerking van de nieuwe designtaal ‘Dynamic Shield’ zien. De dynamiek – in de vorm van het lijnenspel op de flanken – wordt aangevuld met spierkracht, bijvoorbeeld door de hoge neus en de wielkasten; het moet de inzittenden een geborgen, veilig gevoel geven. Mitsubishi vult dit aan met stijlvolle details zoals het bordeaux rode, lederen interieur, dezelfde tint als het dak van de SUV.

goldcar

goldcar

goldcar

goldcar