Hyundai maakt nu ook prijzen elektrische Ioniq bekend

Na de prijzen van de hybride volgen nu die van de volledig elektrisch aangedreven Hyundai Ioniq. De vanafprijs bedraagt 33.995 euro.

Hyundai heeft de prijzen van de volledig elektrische versie van de Ioniq bekend gemaakt. Die komt in oktober op de markt en kost minimaal 33.995 euro. De Electric is de tweede variant van de Ioniq, na de Hybrid die in september bij de dealers staat. In het voorjaar van 2017 maakt de plug-in hybride het drieluik compleet.

Hyundai levert de Electric in twee uitvoeringen: Comfort en Premium. Die eerste is al rijk uitgerust, met onder andere een navigatiesysteem met 8 inch beeldscherm, een achteruitrijcamera, volautomatische airconditioning, parkeersensoren voor en achter, adaptieve cruise control met stop en go-functie, een autonoom remsysteem en Lane Keeping Assist System. Ook een servicepakket met daarin een laadpaal inclusief montage en onderhoud is bij de prijs inbegrepen.

Voor 37.495 euro levert Hyundai de Premium-uitvoering. Dan krijg je naast de al genoemde uitrusting ook nog lederlook bekleding, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, stoel- en stuurverwarming, een dodehoekdetectiesysteem, een schuifdak, een regensensor en volledige led-verlichting.

De meerprijs van de Electric Comfort ten opzichte van de Hybrid Comfort bedraagt 8.500 euro. Daar staat tegenover dat zakelijke rijders voor elektrische uitvoering slechts 4 procent bijtelling betalen, terwijl voor de hybride het 21 procent-tarief geldt. De elektromotor in de Ioniq Electric heeft een vermogen van 88 kW (120 pk), de actieradius is in theorie 280 kilometer.

goldcar

goldcar

goldcar