Hyundai Ioniq ‘wordt in ieder geval goedkoper dan de Prius’

Hyundai zet op de autosalon van Genève de drie uitvoeringen van de Ioniq in de schijnwerpers. We maken kennis met de hybride, de elektrische versie en de plug-in hybride.

Hyundai presenteert op de autosalon van Genève een drievoudige wereldprimeur. Het merk zet er namelijk alle versies van de Ioniq neer: hybride, elektrisch en plug-in hybride. “De Ioniq is de eerste aanzet tot elektrificatie van Hyundai, je gaat deze aandrijflijnen ook in andere toekomstige modellen terugzien. Het zou mij niet verbazen als er bijvoorbeeld een hybrideversie van de volgende generatie i30 verschijnt”, aldus de woordvoerder.

De prijs van de Ioniq is nog niet bekend, maar de hybride ‘wordt in ieder geval goedkoper dan de Prius’. We moeten dan denken aan een prijs van 25.000 tot 28.000 euro. Ook van de elektrische versie krijgen we al een indicatie: “Wij willen altijd net iets goedkoper zijn dan onze concurrenten, dus als dat betekent dat de elektrische Ioniq minder dan 30.000 euro moet kosten, dan zorgen we daarvoor.” De voorlopige verwachting is tussen de 28.000 en 32.000 euro. Hyundai wil daarnaast de langste garantie op accu’s geven van alle merken die elektrische auto’s aanbieden. Dat betekent minimaal 8 jaar.

De Ioniq heeft de kenmerkende hybridevorm en met name de elektrische versie straalt uit dat het om een ‘schone auto’ gaat. Binnenin ziet de Ioniq eruit als een ‘gewone’ Hyundai met een modern dashboard. Opvallend is dat het model, ondanks de aflopende daklijn, veel ruimte achterin biedt.

goldcar