Hyundai i10 eerste model met nieuwe familiegrille

Het kleinste model van Hyundai krijgt als eerste de nieuwe ‘Cascading’ familiegrille. De vernieuwde i10 maakt z’n debuut op de autosalon van Parijs volgende maand.

Hyundai gunt z’n kleinste model een primeur. De i10 is de eerste auto waarop de nieuwe familiegrille van Hyundai te zien is. De vernieuwde ‘Cascading’ neus is onderdeel van een facelift, waarbij ook de achterlichten en achterbumper zijn aangepast. Die laatste is voorzien van een zwart inzetstuk met ronde mistlichten. Aan de voorkant zien we behalve de nieuwe grille ook opvallende, ronde led-dagverlichting en een nieuwe voorbumper. Nieuwe lichtmetalen wielen maken het plaatje af.

Binnenin zijn er twee wijzigingen. De belangrijkste is de komst van een nieuw, optioneel multimediasysteem met 7 inch beeldscherm. Dit systeem wordt standaard geleverd met 7 jaar gratis kaartupdates en live-services, zoals verkeersinformatie. Android Auto en Apple Carplay zijn ingebouwd, zodat smartphones op een slimme manier geïntegreerd kunnen worden met de software in de auto. De tweede verandering is optisch, de i10 wordt namelijk leverbaar met een nieuwe, donkerrode kleur voor het dashboard en de stoelen.

Hyundai grijpt de facelift verder aan om twee nieuwe rijhulpjes te introduceren. De i10 kan nu waarschuwen als je onbedoeld de wegbelijning overschrijdt en voor een naderende aanrijding. Motorisch verandert er niks, de stadsauto blijft onveranderd leverbaar met een 1.0 en 1.25 benzinemotoren.

De nieuwe i10 komt begin 2017 op de markt en is voor het eerst te zien op de autosalon van Parijs in september en oktober. De prijzen zijn nog niet bekend.

hyundai-i10-282930-800

goldcar

goldcar

goldcar

goldcar

goldcar