Deze zes modellen introduceert Genesis in de komende jaren

De ‘road map’ van het nieuwe automerk Genesis is gelekt. Daardoor kunnen we vertellen welke zes modellen de komende jaren te verwachten zijn.

Via een Koreaanse blog is de ‘road map’, het modelprogramma, van Genesis gelekt. Daarop is te zien welke modellen dit nieuwe luxemerk van de Hyundai Motor Company de komende jaren zal introduceren. Drie waren al bekend, nu weten we meer over de planning ervan.

Het zijn het topmodel G90, een grote luxesedan, de middelgrote luxesedan G80 en de premiumsedan G70 die zal concurreren met auto’s als de BMW 3 Serie en de Mercedes-Benz C-Klasse. De reeds onthulde G90 wordt vanaf deze zomer verkocht in Zuid-Korea, de V.S en andere landen maar voorlopig nog niet in Europa.

Als tweede introduceert Genesis de G80, daarna de G70 – beide worden in het komend jaar voorgesteld. Eerstgenoemde is gebaseerd op de bekende Hyundai Genesis Coupé terwijl laatstgenoemde geïnspireerd zal zijn op de Genesis New York Concept.

Tussen 2017 en 2020 worden nog eens drie nieuwe modellen onthuld. De eerste daarvan is een middelgrote SUV, gevolgd door een kleinere. Tot slot staat er een sportauto op de planning, die net als de SUV’s in het luxere segment verkocht zal worden. Dit kan een coupé worden. De sportwagen zal het op moeten nemen tegen rivalen als de BMW 4 Serie. Uiteindelijk zal dit model de huidige Hyundai Genesis Coupé, die op andere markten nog altijd wordt verkocht, gaan vervangen.

goldcar